Site Meta-Tag Bilgisi


Loading...

Site Meta-Tag Bilgisi


Site Meta-Tag Bilgisi

 

Site meta-tag bilgisi, arama motorlarına ve kullanıcılara o sitenin ne hakkında olduğuyla ilgili bilgi verir.

Meta Tag Nedir?

İnternet sitesinin ‘bilgi etiketi’ olan meta tagler, sayfaların içeriği ve yapısı hakkında ön bilgilendirme sağlar. HTML kodları içerisinde head etiketleri arasına yerleştirilerek kullanılır.

Meta Etiketler Nelerdir?

  • Content-Type: Türkçe içeriklerde bu etiketin önemi büyüktür. Söz konusu etiket, içerikte Türkçe karakterlerin doğru görüntülenmesini mümkün kılar.
  • Description: Web sitesinin içeriğini bu etiketle belirtebilirsiniz.
  • Robots: İçerikleriniz karşısında arama motoru robotlarının nasıl davranması gerektiğine bu etiket karar verir. Robots etiketine şu değerlerden birini verebilirsiniz: Nofollow, Follow, Noindex, İndex.
  • Max-snippet: Metin snippetinde karakter uzunluğunu sınırlandırmak için kullanılır.
  • Nosnippet: Arama sonuçlarında video veya metin önizlemelerini snippet olarak göstermeyi engeller.
  • Bunun dışında farklı meta-tag çeşitleri de mevcuttur. Max-video-preview, Max-image-preview, Noimageindex, Unavailable_after, Noarchive bunlardan bazılarıdır.

Bu etiketleri doğru bir biçimde kullanarak arama motorlarına sitenizle ilgili bilmeleri gereken her şeyi haber vermiş olursunuz. Bu da sitenizin daha çabuk indexlenmesine yardım eder.

Site Meta-Tag Bilgisi Neden Önemli?

Google’ın 200’ü aşkın sıralama kriterinden biri de meta-taglerdir. İçerik ile ilgili bilgi barındıran meta etiketleri her sayfaya özel olarak yazılmalıdır. Yani sitedeki her bir sayfanın kendine özgü meta etiketleri olmalıdır. Bu, sayfa derecelendirmesine büyük katkıda bulunur.

Site meta-tag bilgisi aracıyla kullanılan meta etiketleri sorgulayabilir, hangi sayfalar için hangi meta taglerin tercih edildiğini görüntüleyebilirsiniz.

Title (başlık), keywords (anahtar kelime), yazar (author) ve açıklama (description) için kullanılan meta tagleri bu araç yardımıyla görebilirsiniz.

Böylece rakiplerinizin meta taglerini araştırabilir, bu doğrultuda kendi sitenizin meta taglerini daha kolay oluşturabilirsiniz.

Ayrıca kendi sitenizin meta taglerini görüntüleyerek hatalı kullanımları tespit edebilir ve bunları hızlı bir şekilde düzeltmek için gereken adımları planlayabilirsiniz.